Kunstfernisering

I anledning af Dannebrog 800 år, har Bycentrum Vordingborg og VOKAN19, i samarbejde med byens butikker og lokale kunstnere organiseret Danmarks længste kunstudstilling. Godt 65 butikker vil prydes med mindst 3 stykker kunst, hvoraf kunstneren har én bunden opgave, nemlig at Dannebrog skal indgå kunststykket. Alle kunststykkerne er til salg – men du kan først få det hjem efter Valdemarsdag, da hele verden skal have lov til at se Danmarks længste kunstudstilling.

Kunstferniseringen for Danmarks længste kunstudstilling finder sted d. 1. juni kl. 11.00. midt mellem Tid & Stil og Imerco. Borgmester Mikael Smed holder åbningstale og klipper den røde snor. Efterfølgende vil enkelte kunstnere gå med ned gennem Algade og fremvise butikkernes udsmykning.

Danmarks længste kunstudstilling

VOKAN19 har påtaget sig det store arbejde, at koordinere kunstnere og butikker, og sammenkoble disse så det blev til gode matches mellem butik og kunstner.

En af disse kunstnere er Peter Munck-Petersen:

Peter bor her i Vordingborg, og har tidligere læst og sat sig grundigt ind i Valdemar’enes og Vordingborgs historie. Dette gjorde han, da han sammen med Mark Stolk lavede en skulpturel vandrerute fra havn, gennem borgen, ned til Kirketorvet og tilbage igen, da man ønskede en forbindelse mellem borgen og byen.

En meget spændende og lærerig historie, der gjorde at jeg er kommet til at holde af denne by – Peter Munck-Petersen

 

 

Peter Munck-Petersen’s kunst vil bl.a. blive udstillet i Skjold Burne.Disse to stykker kunst er eksemplarer fra Peter Munck-Petersens kommende udstilling til Dannebrog 800 år.

 

 

Lokale kunstnere

I Vordingborg Kommune bor der over 100 professionelle og semi-professionelle kunstnere. Kommunen har derfor et rigt og mangfoldigt kulturliv, hvilket vi med stolthed viser frem. Kunstudstillingen er derfor udelukkende med lokale kunstnere, som hver især har fået til opgave at lave 3 værker. I det ene værk er en bunden opgave, at Dannebrog skal indgå, i de to andre værker er der kunstnerisk frihed.

 

Du kan følge eventet på vores Facebook som vi løbende opdatere.

Danmarks længste kunstudstilling er et samarbejde mellem Vordingborg Kommune, Vokan19 og Bycentrum Vordingborg